Juniorer

Välkommen till vår juniorverksamhet!

Sigill

Välkommen till våra Junior Sommargolfskolor 2024!

2024 erbjuder vi sommargolfskola och spelgolfskola under vecka 26, 27 och 30.

Sommargolfskolan är öppna för alla juniorer från 8 år och uppåt och Spelgolfskolan från 11 år. Anmälan öppnar den 1 maj kl. 10.00.

Nedan ser ni upplägget på våra sommargolfskolor:

Sommargolfskolan erbjuder juniorer mellan 8-15 år att vara med i veckoträning med chansen att ”levla” sig ner till ”Grönt kort” eller lägre handicap.
Vi kommer i första hand se till att så många som möjligt får vara med under en vecka. Vid mån av fler platser så kan det finnas möjlighet att vara med ytterligare veckor.
Max 25 personer/vecka.

Spelgolfskolan är för dig som är 11 år eller äldre (född 12 eller tidigare) och har hcp 25 eller lägre. Denna spelgolfskola innehåller spel på banan på förmiddagarna tillsammans med en av våra duktiga ledare. Efter lunch tränar man teknik med våra PGA tränare. På spelgolfskolan ska man kunna klara sig själv ute på banan dvs ha koll på regler, speltempo mm. Vi kommer i första hand se till att så många som möjligt får vara med under en vecka.
Vid mån av fler platser så kan det finnas möjlighet att vara med ytterligare veckor.
Max 9 personer/vecka.

Har ni frågor angående Sommargolfskolorna maila till sara@kristianstadsgk.com

Juniorverksamheten

Vill du veta mer om vår juniorverksamhet, besök då Juniorernas egna hemsida.

Kika gärna in på vår  Instagram och Facebook

Junior Level Up

Levels – vad innebär det att ”levla”?
Tanken med levelingsystemet är att i små steg närma sig, i första läget, det gröna kortet (körkort i golf), vilket innebär att du därmed får spela på den ”stora banan”. Därefter ger det dig chansen att ta dig vidare ner i handicapsystemet.

Varför inte göra likadant inom golfen som undomarna redan gör i spelvärlden?
Vi har kombinerat grundtanken som finns i Svenska Golfförbundets golfäventyr med det som alla barn och ungdomar sysslar med idag, nämligen att ”levla” (att gå upp en nivå) i dataspel.

Vi plockade fram olika golfnivåer (levels) och gav dessa olika färger. Till dessa färger skaffade vi oss så kallade levelbrickor med fyra levels på varje bricka. För tre av dessa levels ska juniorena spela till sig ett godkännande eller det vi kallar ”tummen upp”. På den sista nivån gäller det att behärska olika golftekniker, dvs putt, chip, pitch, bunker och fullsving, för att på så sätt erövra den sista tummen.

Välkommen till Leveldagarna!